vision scada
 
VISION folyamatmegjelenítő rendszer

A VISION folyamatmegjelenítő rendszer új változata, az X-sorozat, egyike a leggyorsabb, legalkalmazkodóbb és grafikailag leglátványosabb programoknak a teljeskörű megoldást kínáló folyamatmegjelenítő rendszerek között.

A VISION lehetővé teszi, hogy a képeket, speciális képátúsztatási technikákkal cseréljük, de a feltételesen felrajzolt objektumokat is lehet folyamatosan nagyítani, úsztatni és az objektumok képesek egymásba is átalakulni.

A VISION rendkívül változatos hálózatok kialakítását biztosítja. Segítségével teljeskörű szerver-klisens rendszereket hozhatunk létre. Egy rendszerben lehet akár több szerver is - részben a redundancia, részben az elosztott hálózati szolgáltatások előmozdítása érdekében. Az adatok a világviszonylatban is egyedülálló, 10ms sebességgel képesek mozogni a hálózaton, mely nemcsak adatátivtelt, de a szerver funkciók megosztását is elvégzi.

A VISION több, mint százféle ipari berendezéssel, vezérlővel, átfolyásmérővel, szabályzóval, mérleggel és PLC-vel képes kommunikálni szabványos, vagy egyedi kommunkációs protokollok felhasználásával. Nemcsak a szerver, de a kliensek is. Az adatok tehát az elosztott hálózati rendszer csomópontjain keresztül jutnak a rendszerbe akár Interneten keresztül is.

A trend a mért és számított adatok grafikai megjelenítésére szolgál. A kezelő összeválogathatja magának az adatokat, kiválaszthatja az időtartományt, folyamatos nagyítással, pásztázással és a trendablak görgetésével lokalizálhatja a kívánt szakaszt. A trendek többféle formában és színben is megjeleníthetők (vonal, szalag, bárgráf, kitöltött területek, 3D, stb.), exportálhatók pl. Excel-be is.

Az integrált adatgyűjtés segítségével a program képes a folyamatváltozókból képzett üzemórák, számlálók, integrálok, átlagok és mennyiségi adatok számítására, valamint időbélyeges tárolására - akár több évre visszamenőleg is.
Csoport és tipus szerint összesen 24-féle alarm készíthető a folyamatok, események, beavatkozások, hibák, stb. naplózására. Ezen túl az eseményeket strukturálhatjuk is a legkülönfélébb földrajzi, technológiai, gépészeti, vagy függőségi szempontok szerint. A struktúrák rendkívül könnyűvé teszik az események közötti eligazodást, a hiba körülményeinek feltárását.
Az adatbázisokat a rendszer valós időben képes kezelni és akkor is aktív, ha egyébként a megjelenítő program nem fut. A VISION real-time adatbázis kezelő rendszere az összes elterjedt adatbázis tipust támogatja, részben a saját, natív meghajtói, részben a szokványos Microsoft provider-ek, ODBC driverek révén, de támogtja a Borland adatbázis motort is (BDE).


 
bemutatkozás | készülékek | műszerek | vision scada | minőségirányítás | referenciák | letöltés | elérhetőség
 
8200 Veszprém, Szendrey Júlia 1/B
tel.: 88/429-272 88/422-100
fax: 88/564-051
e-mail: markoszoft@markoszoft.hu